Top 5 blunders van een mama


4

Als newbie moeder maakte ik nogal wat foutjes. Geen foutjes die levensbedreigende situaties voortbrachten gelukkig, maar toch. Als je jaren moeder bent, dan weet je op een gegeven moment alles wel. Not! 

Iedere leeftijd brengt weer nieuwe omstandigheden, waardoor ik nog regelmatig blunder in het moederschap. Gelukkig zijn er andere moeders om van te leren. 

De kraamhulp legde uit wat een baby aan moet: “Hetzelfde als jij: plus 1”. Dus ik deed onze baby in week 2 een mutsje op (want dat moest in de kraamweek) en een vest aan (plus 1) Gevolg: warmte uitslag (niet dat ik dat herkende). Wist ik veel dat hij na de kraamweek geen mutsje meer op hoefde en dat een vest niet nodig was….tijdens een hittegolf!! 

Zoals gezegd ook ik maakte nogal wat blunders hieronder een kort overzicht:

5 x  mama blunders (radom volgorde)

Blunder 1

Maxi-Cosi zonnekapje

Wekenlang baalden manlief en ik dat wij geen kapje kregen bij onze dure Maxi-Cosi. Alle ouders met kinderen tot een maand of negen liepen met een Maxi-Cosi met een chique “overkapping”. Een dakje dat beschermt bij regen en zon. Tot iemand ons vertelde dat ook wij dat kapje bezaten. In de bovenste rand zat het kapje, als een capuchon in een regenjas, verstopt! Wisten wij veel! 

Maxi-Cosi

Blunder 2 

Flesvoeding

Nadat ik bij de eerste driftig had geprobeerd om borstvoeding te geven, was het tijd voor de fles. Een flesje met melk, poedermelk, geen moedermelk dus. Ik was supertrots dat onze knul het flesje in 1x opdronk. Wat nou langzaam overstappen van moedermelk of flesvoeding. Dit ging goed. Tot die arme schat de hele fles er direct uitgooide. Het leek wel een pop, hup hele fles erin, hup hele fles eruit. Ok rustig overstappen van moedermelk op fles is gewenst. Wisten wij veel! 

Flesvoeding

Blunder 3 

Wandelen 

In de eerste weken dat de kleine er was gingen we naar de Holterberg. Baby in de kinderwagenbak en gaan. Wat een berg bleek het eigenlijk! Dit was niet praktisch voor een onderstel met kinderwagenbak. Dit was niet handig voor een mini baby. Dit was niet handig voor een zwetende,pas bevallen, met bekkenklachten newbie mama. Dit deden we voorlopig niet nog een keer! Wisten wij veel! kinderwagen

Blunder 4  

Zelfde

Wat we met kind nummer 1 deden lukte ook met kind nummer 2. Fout! Broertjes lijken wel iets op elkaar, maar zeker niet in alles. De oudste sliep overal, de oudste sliep tussen de middag lang, de oudste kon prima tegen een keer later naar bed. De jongste ……allemaal niet. Die is weer anders makkelijk. Onze ervaring met de eerste deed er helemaal niet toe. Wisten wij veel! 

slapen baby

Blunder 5 

Gezichtje schoonvegen 

Vandaag maakte ik met spuug op mijn vinger (zoals moeders dat doen) het voorhoofd van de jongste schoon. Hij had allemaal Bastogne koek op zijn voorhoofd. Toch? Dit bleek poep! Was ik heel lief poep van zijn hoofd aan het vegen! Hij had toch echt zijn handen gewassen na het toiletbezoek. Hoe hij dan aan poep op zijn voorhoofd kwam? Wist hij veel! 

zeep kinderen


Ach al doende leert men. Mijn moeder liet mij in de eerste week na haar bevalling bij de buurtsuper staan. Ze was thuis en dacht…ik ben iets vergeten..Mijn kinderwagen…met kind! Het kan dus altijd erger. Ze heeft het zichzelf gelukkig vergeven. Al doende leert men! 

Durf jij je blunders op te biechten? 

4